Reflexions sobre el mes d’agost (i 3)

(Llegeix la part 1 i la part 2)

Aquests canvis i els que se’n podrien derivar comportarien modificacions substancials en la corba d’ocupació de temporada turística: seria més plana, però s’allargaria més en el temps. Els llocs de treball temporal en aquest sector, que s’ofereixen per als mesos de juliol i agost, caldria fer-los extensius a més temps, durant el qual, el personal contractat, necessàriament més nombrós, treballaria més relaxat. D’altra banda intueixo que moltes persones que actualment, i condicionades per la rutina de fer les vacances a l’agost,  coincideixen en buscar ocupació a la platja o a la muntanya durant els mateixos dies de l’any, quan la massificació és més intensa, preferirien les temperatures suaus abans que les altes, i els dies llargs en lloc dels calorosos, i per tant, farien un canvi molt gratificant en les seves rutines: tenint present que amb  l’arribada de la primavera, els dies s’allarguen i les temperatures es suavitzen, serien molts els que decidirien fer vacances entre abril i juliol.

Vacances enterraments

Em podeu dir que la meteorologia és imprevisible i que el que plantejo és totalment utòpic. Potser sí, però fixem-nos en quelcom tan evident com el temps que està fent la majoria de dies d’aquest mes d’agost, el mes “de fer vacances” per tradició. Fins el moment, hem passat de l’onada de calor al temps totalment inestable, i no és cap secret que tothom qui es troba “gaudint” les seves vacances en aquest mes, només pel fet de ser temporada alta ha pagat els preus més alts de l’any, ja sigui en càmpings, desplaçaments, apartaments de lloguer, hotels i altres. Aquests preus abusius caurien en picat si la demanda afluixés notablement en el mes d’agost.

Diuen que els petits moviments provoquen els grans canvis. D’altra banda estic convençuda que el conformisme no porta enlloc, i que des del solc de la rutina, es perd la perspectiva. Aquests plantejaments que he proposat poden semblar impossibles d’aplicar, però tot seria començar. Mentrestant, imaginem-nos un resultat a escala més petita que ens afectaria de ple: un agost en el qual, per primera vegada, deixessin de coincidir les vacances de la perruqueria on anem tot l’any, les del carter del barri, les del bar on fem el tallat cada matí i les del metge de capçalera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s